Vilka är de bästa brädspelen 2018?

Att spela brädspel är ett sätt att umgås och rå om varandra. Så mycket vi dessutom lär oss under spelens gång! Sällskapsspelen har varit en viktig del i barnens träning på att läsa och räkna. Nu är det ju den tiden på året igen när det är dags att införskaffa nya spel. Vilka är de bästa brädspelen i år som barnen kan spela? Läs våra tips!

De första stora speläventyren

För de något äldre barnen brukar King of Tokyo och Ticket to Ride: First Journey vara de första brädspelen som väcker en stor, mäktig wow-känsla. Båda dessa familjespel är perfekta introduktioner till spelvärlden. Genom spelen lär man sig grundläggande spelmekaniker och får dessutom smaka på fantastik och äventyr. Muterade monster, robotar samt utomjordingar är exempelvis några av de motståndare du måste ta dig an i King of Tokyo, och i Ticket to Ride: First Journey åker du tåg genom hela Europa.

Brädspel som kräver logiskt tänkande

Klassiska brädspel som Kalaha och Othello brukar alltid gå hem hos barnen. Många har spelat dem i skolan och vet precis vilka knep de ska ta till för att vinna. Under 2018 har vi märkt att sällskapsspel som kräver logiskt tänkande vinner alltmer mark. För de yngsta spelarna vill vi tipsa om Tactics Det lilla Tåget, som går ut på att du ska leta efter ditt förlorade bagage på fyra tågstationer. För de lite mer spelvana barnen finns Smart Games renodlade strategispel Walls & Warriors. I detta spel ska du skydda borgen från inkräktarna.

Sällskapsspel med hög skrattvarning

Sällskapsspelen från WOW! Entertainment är roliga och pedagogiska på samma gång. Ryktet Går 2.0 är den hetaste familjeupplevelsen på vår önskelista inför jullovet 2018. Spelet är som viskleken, men i stället för ord ritar ni teckningar. Det kan bli heltokigt! Kommer du ihåg spelet Vem där? Nu finns sällskapsspelet som kortspel. Vår femåring älskar att få gissa vilka filurer det är som gömmer sig på korten. Det är underbart att få se de små ögonen lysa upp av skratt och aha.