Topp tre leksakskök

Att få leka verklighetstrogna och realistiska lekar när man är liten tycker de flesta barn är ganska roligt. Leksakskök stimulerar både fantasi och kreativitet genom att inbjuda till roliga grupplekar. Här listar vi de tre bästa köken just nu.

1. Ikea Duktig

Ikeas leksakskök har gott rykte och är både hållbart, lekvänligt och tillverkat av material som är återvinningsbara. När köket har monterats ihop innehåller det spis, spishäll, diskbänk med diskho och underskåp samt en praktisk överhylla med skåp. Kran, vred och diskho består av plast och resten av köket utgörs av träfiberskivor och plywood. I spishällen finns dessutom lysdioder som kan sättas igång för att ge hällen en varm glöd. Dioderna är batteridrivna och batterierna köps separat. Här kan barnen både laga och förvara leksaksmat med tillbehör. Med Ikea Duktig får man mycket kök för pengarna.  Positivt är också de justerbara benen som har tre olika höjdlägen.

2. Micki Mini Bistro

Detta vita, välkända och klassiska leksakskök är både populärt och praktiskt. Köket består av en monterbar träspis med tillhörande diskbänk. Köket innehåller allt som behövs för att göra leken riktigt rolig. Det finns en spishäll med tre röda plattor, en ugn samt en disko av plast med träkran. Under hällen finns vreden som klickar verklighetstroget när man vrider dem. Diskhon går dessutom att lyfta ut, tål vattenlek och undertill finns en hylla med plats för alla småkockars kökstillbehör. Micki Mini Bistro har allt som behövs utan att kosta en förmögenhet.

3. Kidkraft deluxe

Detta glamorösa kök från Kidkraft kostar en slant, men är alla barns ultimata köksdröm. Det är stort, ljust och komplett med allt man behöver för att laga mat som en riktig kock. Köket måste monteras och består av stabila träpaneler. Det finns en rymlig kyl, frys, ugn med spishäll, diskmaskin och en mikrovågsugn. Dessutom ingår en slev, stekspade, värmevante och en telefon. Kran, vreden och diskho är av plast.

Det är många barns dröm att få laga mat, diska, baka och bjuda hela familjen på fantastiska rätter. Med dessa tre kök kan mästerkocksdrömmarna gå i uppfyllelse.