Så ordnar du ett lyckat barnkalas

Är det dags för barnkalas, men du har helt slut på idéer? Ingen fara! Att fixa ett barnkalas är bland det roligaste som finns, men det gäller att fantasin är med en för att man verkligen ska lyckas. När det kommer till barn är det ett stort plus att de oftast är mycket lätta att underhålla. Ett vanligt misstag hos föräldrar är att man tror att kalaset behöver kosta tusentalskronor för att barnen ska ha kul, men så är inte fallet. Här nedan hittar du tre tips på hur du får ett lyckat barnkalas.

  • Lyssna på barnet med måtta – Ett barn som får vara med och planera sitt barnkalas kommer att ha mängder med olika idéer. Idéer är naturligtvis väldigt bra och något som du ska lyssna på, men ta inte hänsyn till alla barnets önskemål, eftersom de ofta går överstyr. På så vis skapar du en balans av vad som är rimligt, samtidigt som du uppfyller några förväntningar som barnet har om sin stora dag.
  • Planera dagen i förväg – Genom att planera kalaset från början till slut kan du se till att barnen har roligare. Beräkna tid för tårta, när presenter ska öppnas och se till att du har alla lekar klara.
  • Mat och dryck – Barn bryr sig inte om snofsiga maträtter. Gör det enkelt för alla och bjud på korv med bröd, tårta och bullar eller varför inte popcorn och chips. På ett kalas vill man leka med vännerna så fort som möjligt, eller hur?

Enkelt är roligt

Det enklaste är verkligen det roligaste och bästa när det kommer till barnkalas. Du behöver inte lägga ut tusentalskronor på att anordna en lyckad fest, utan det räcker gott och väl med att ha ett barnkalas a la 90-tal med ballonger, serpentiner, tårta och fiskdamm.

Se till att barnet får vara med och planera sin stora dag och se till att skicka ut inbjudningarna i tid!